Zatvori

HISTORIJA & FILOZOFIJA

HISTORIJA I FILOZOFIJA KRYOLANA

Naša filozofija

Mi u Kryolanu pravimo šminku. Ali ne kao i svi drugi. Zato što za razliku od svih drugih, mi zapravo pravimo sopstvenu šminku. Kao jedan od prvih kozmetičkih proizvoda na svijetu, mi koristimo sopstvene formule i recepte kako bismo napravili naše proizvode.
“Mi industriji nudimo profesionalnu šminku kako bi oni mogli da efektno postignu svoje ciljeve i stvore nevjerovatna umjetnička djela”


Mi razmišljamo o njima. Mi ih stvaramo. Formulišemo ih i volimo ih i kada nastanu. Radimo to već 75 godina. I radimo to i danas.

Postoji samo jedan istinski proizvođač profesionalne šminke. Postoji samo jedan Kryolan.


Historija Kryolana

 • 1945
  Pokrenut je Kryolan Professional Make-up i predstavljen u berlinskim pozorištima, dok se zemlja oporavljala od Drugog svjetskog rata.
 • 1962
  Kryolan preuzima konkurentsku firmu Brandel GmbH, spajajući njihove asortimane proizvoda i poslovne metode.
 • 1969
  Kryolan premijerno prikazuje prvu publikaciju za šminkersko umijeće – “lebendige Maske”. Ova publikacija se od tada redovno izdaje.
 • 1971-1981
  Nakon 26 godina poslovanja u starim prostorijama, kompanija se seli u novo sjedište u ulici Papierstrasse. Kryolan počinje ostvarivati kontakte u SAD-u, te se 1976. godine u Kaliforniji otvara prvi ogranak Kryolana. Ubrzo potom, izvozni udio brenda raste na 60%.
 • 1981-1982
  Sektor za maskiranje nastavlja se razvijati u dobrom smijeru, pošto se Dermacolor proizvodi prodaju u devet zemalja uključujući Australiju. Kryolan je održao prvi međunarodni seminar u Berlinu, sa 150 učesnika pristiglih iz 20 zemalja. Ovaj seminar se pokazao kao ogroman uspjeh i postaje redovan događaj.
 • 1983-1986
  Kryolan nastavlja da raste, dalje se šireći i na Australiju, Novi Zeland i Aziju.
 • 1992-1993
  Kryolan preuzima Charles H. Fox d.o.o. u Londonu. Charles Fox je zadužen za prodaju Kryolan proizvoda u Ujedinjenom Kraljevstvu. Osnovan je i Kryolan Poljska.
 • 1995
  Kryolan proslavlja 50 godina uspješnog poslovanja, dok se njihovi proizvodi uspješno prodaju na pet kontinenata.
 • 2004
  Kryolan je domaćin prvog Foruma za šminkere, na kome je bilo govora o brigama vezanim za profesiju i poslovnim prospektima šminkera sa njemačkog govornog područja. Kada su 28. Olimpijske igre održane u Atini u Grčkoj, Kryolan je pozvan da obezbijedi šminku za 4000 glumaca koji su bili dio jedinstvenog svečanog otvaranja. Kryolan razvija jedinstvenu formulu šminke koja može da se suprostavi i ekstremnim vremenskim uslovima.
 • 2005
  Arnold Langer dobija nagradu ‘A Lifetime of Beauty’ za njegova profesionalna dostignuća na međunarodnom Sajmu ljepote u Düsseldorfu u Njemačkoj. Kryolan proslavlja 60 godina poslovanja, dok upravljaju sa sedam sopstvenih ogranaka u šest zemalja.
 • 2006
  Kryolan predstavlja prvi Multikulturalni simpozijum profesionalne dizajn šminke na Tehničkom univerzitetu u Berlinu, ispred više od 100 šminkera.
 • 2007
  Kryolan predstavlja najnoviju inovaciju među proizvodima, High Definition šminku, koja je dizajnirana za fotoaparate visoke rezolucije. Šminkerski tim Kryolana postaje zvanično odgovoran za šminku na ogromnoj modnoj reviji u Düsseldorfu i poznatoj Prêt a Porter modnoj reviji u Parizu.
 • 2008
  Kryolan organizuje treći Simpozijum profesionalne dizajn šminke u Milanu, u Italiji.
 • 2009
  Kryolan Professional Make-up postaje zvanični kozmetički partner za najvažniji izbor za mis na svijetu – Miss Universe 2009. Šminkerski tim Kryolan International-a bio je zadužen za šminkanje takmičarki, ali i obezbjeđivanje same šminke.
 • 2011
  Kryolan treći put postaje zvanični kozmetički partner za Miss Universe, ovoga puta u Sao Paulu u Brazilu. Kryolan takođe uvodi i novi korporativni koncept prodavnica u Hamburgu, Berlinu, San Franciscu, Chicago, Istanbulu, Ankari, Izmiru, Chennaiju, Mumbaju i Sofiji. Brend održava četvrti Multikulturalni simpozijum za šminku u Istanbulu, u Turskoj, gde su predstavili trendove i tehnike u šminkanju pred 250 učesnika.
 • 2012
  Kryolan je izabran za glavnog snabdjevača šminke za svečano otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Brend se pozicionira s novom modernizovanom vizualizacijom počevši od pakovanja, internet sajta, brend filma i itd.
 • 2014
  Kryolan je započeo osmo i devetoproširenje svojih prostorija u Berlinu. Planirano je više prostora za istraživanje i razvoj, proizvodnju, slanje i administraciju. Postavljena je i prostorija za seminare. Kryolan uspješno održava peti Global Face Art u Dubaiju sa više od 200 učesnika iz preko 30 zemalja i isprobava trendove i tehnike budućnosti. GFA se smatra platformom za razmjenu profesionalnih znanja u industriji. Kryolan otvara treći Kryolan City Store u Münchenu pozivajući i profesionalce i krajnje korisnike da iskuse šta znači Šminka je nauka.

 
KRYOLAN
U Kryolan-u mi pravimo kozmetiku. Ali ne kao i svi drugi. Zato što za razliku od svih drugih, mi zapravo i pravimo vlastitu kozmetiku. Radimo to na svoj način već 75 godina i tri genercije. Mi razmišljamo o njima. Proizvodimo ih. Formulišemo i sa ljubavlju ih donesemo na svijet. Postoji samo jedan istinski proizvođač profesionalne kozmetike. Postoji samo jedan Kryolan.
NAJNOVIJI TVITOVI
NEWSLETTER