Proizvodi u fokusu

Baza za suhu kožu vs. baza za masnu kožu

Naši Digital Complexion primeri za lice, specijalno su dizajnirani ili za suhu ili za masnu kožu. U ovom blog članku, objasnit ćemo kako odabrati odgovarajući primer za vaše potrebe i koje su značajne razlike između ova dva tipa primera za lice.
U jednom od naših posljednjih blog postova, objasnili smo da primer ili baza za lice pomaže da se pore i borice na licu popune, da se koža i hidrira i da ten izgleda ujednačeno. Takođe, ako se baza nanese pravilno, produžit ćete postojanost vaše šminke.

Postoje li univerzalni primeri koji odgovaraju svakom tipu kože? Ne, ne postoje. Primer je osnova i temelj za svaki puder, stoga se mora prilagoditi tipu kože.

Najbolja baza za masnu kožu: na bazi silikona



Osobe s masnom kožom se često bore s nepravilnostima. Digital Complexion baza za masnu kožu sadržava silikonske filere koji sjednu na površinu kože. To daje vrlo gladak, fin, baršunast izgled koži, te ju blago matira. Primer se sastoji od silikonskog elastomera, otapala i silikata, koji na kraju osigurava upijanje viška ulja i sebuma. Time se poboljšava izgled masne kože. Najbolje od svega, primer je kompatibilan s najnovijim tehnologijama fotoaparata, što u kombinaciji sa šminkom, čini da vaša koža izgleda kao da je fotošopirana.

Pogotovo u kombinaciji sa Digital Complexion tečni puder, baza pokazuje svoj puni potencijal.

Najbolji primer za suhu kožu: na bazi vode



Kod primera za suhu kožu, hidrirajući sastojci su od posebnog značaja, tako da tekući puder ne izgleda suh. Digital Complexion baza za suhu kožu, npr. je na bazi vode i sadržava umirujuće i protuupalne sastojke, idealne za vlaženje kože. Uz pomoć ovih sastojaka, tekstura suhe kože je ublažena, koža je vizuelno zaglađena, manje iritacije su reducirane, osim toga, obnavlja se zaštita barijera kože koja je kod suhe iritirane kože, narušena, I ovdje je ključno da se primer nanosi samo na one dijelove lica na kojima je potreban.

Baza za suhu kožu najbolje surađuje sa Digital Complexion kremasti puder. U ovom slučaju, izbjegavajte nanošenje pudera u prahu, jer bi mogao dodatno isušiti kožu.

Postoje li razlike u nanošenju? Oba Digital Complexion primera se mogu aplicirati prstima, četkicom i spužvom. Budući da se radi o proizvodima visokih performansi, potrebna vam je samo mala količina na odgovarajućim područjima kože. Primer za suhu kožu možete koristiti i nakon nanošenja dnevne kreme. Preskočite ovaj korak ako imate masnu kožu.

Imate li kombinovani tip kože? U tom slučaju pročitajte naš članak o kombinovanju više primera. multi priming.