Naša priča

U Kryolanu proizvodimo kozmetiku. Ali kao nitko drugi.
Jer za razliku od svih ostalih, mi zapravo pravimo našu kozmetiku. Kao jedna od prvih marki kozmetike na svijetu, koristimo vlastite formule i recepte za proizvodnju vlastitih proizvoda. Mislimo na njih. Mi ih stvaramo. Formuliramo ih i volimo ih do postojanja. To radimo više od 70 godina. A radimo to i dan danas.

Postoji samo jedan pravi proizvođač profesionalne kozmetike. Postoji samo jedan Kryolan.

Nudimo profesionalnu kozmetiku,
kako biste učinkovito izvršavali svoje zadatke i stvarali nevjerojatna umjetnička djela.
1945

Registracija tvrtke Kryolan 14. 8. 1945.

Proizvodnja je pokrenuta u nekadašnjem francuskom sektoru, okrugu Reinickendorf, u početku su to proizvodi za njegu kože koji se distribuiraju regionalno. Iste godine, prva kazališna kozmetika dostupna je za kupnju pod novim imenom, "Kryolan", i isporučena je novootvorenim pozornicama Berlina.

1947

Osnovana je podružnica u bivšem sovjetskom sektoru.

1950

1950 obilježava okupacija Istočnog Berlina od strane komunističke vlasti. Poslovne aktivnosti u ovoj podružnici nastavljaju se u sklopu nezavisne kompanije, po imenu ''Coloran''.

1962

1. siječnja 1962. Kryolan stječe konkurentsku tvrtku za proizvodnju kozmetike Brändel GmbH. Kupovina ima sinergirajući učinak na izradu, strukturu prodaje i proizvodnju te pridonosi očigledno snažnijem rastu i prihvaćanju nove marke Kryolan Brändel na tržištu.

1971

1971. godine, nakon 26 godina poslovanja u Reinickendorfer Provinzstraße, tvrtka se seli u svoju novu zgradu u Papierstrasse.

1975

Na prijedlog kupaca i nakon intenzivnog razvojnog rada, započinje proizvodnja takozvanih maskirnih preparata (make-up za prekrivanje diskoloracija) pod zaštitnim znakom Dermacolor.

1976

Prva međunarodna podružnica, Kryolan Corporation, otvara se u Van Nuysu u Kaliforniji.

1987

Poslovne aktivnosti u SAD-u posljednjih su se godina pozitivno razvijale, a kapacitet se mora prilagoditi zahtjevima tržišta. 1987. godine kupljena je zgrada centru San Francisca za američku podružnicu Kryolana i ona postaje novo sjedište tvrtke.

1992-1993

Kupovina tvrtke Charles H. Fox Ltd. u Londonu i nastavak tvrtke kao podružnice u stopostotnom vlasništvu. Charles H. Fox Ltd. odgovoran je za svu prodaju proizvoda Kryolan u Velikoj Britaniji.

Tvrtka Kryolan Poland Ltd. osnovana je 1993. godine u Szczecinu, a njezin lokalni pogon pušten je u rad.

2005-2006

Arnold Langer osvojio je nagradu "A Life of Beauty" za svoje profesionalno postignuće na Međunarodnom sajmu ljepote u Düsseldorfu, Njemačka.
Kryolan Cosmetics (lndia) doo započinje svoje poslovne aktivnosti u južnom indijskom Chennaiu (Madras


Kryolan je 2006. godine na tehničkom sveučilištu u Berlinu održao svoj prvi multikulturalni simpozij za profesionalni make-up pod nazivom GLOBAL FACE ART.

2010

U Južnoj Africi dugogodišnji distribucijski partner stječe se 2010. godine, a sada posluje kao Kryolan u Južnoj Africi. Nova lokacija u Johannesburgu vodit će sve buduće prodajne aktivnosti i lokalno pakiranje proizvoda za južni dio Afrike.

2012

Nakon intenzivnih priprema za rebranding, Kryolan pokreće kampanju "Make-up Is Science" koja traje i danas.

Njemačko trgovačko udruženje "Obiteljski poduzetnici" (Die Familienunternehmer) odaje počast Arnoldu Langeru u Berlinu. "Obiteljski poduzetnik godine" ("Family Entrepreneur of the Year").

2013-2014

Kryolan USA pokrenuo poslovanje u središnjem skladištu i novoizgrađenom proizvodnom odjelu u Cotatiju, sjeverno od San Francisca.

U 2013. preuzeo je dugogodišnji partner u Brazilu i nastavit će zajedničko ulaganje s partnerom iz Paragvaja. Nakon jednogodišnje pripreme, u kolovozu, Kryolan Brazil otvara svoju prvu prodavaonicu Kryolan City u metropoli São Paulo. Početkom 2014. godine Kryolan je stekao lokalnog partnera za distribuciju.

2015

Od kolovoza, engleska podružnica Charles H. Fox posluje kao Kryolan UK Ltd., a nakon pažljivog razmatranja, trgovina u Covent Gardenu postaje prvi Kryolan City London u Londonu.

Kryolanova je 70-godišnjica. Postignuta je još jedna prekretnica. Osnivači tvrtke, Waltraud i Arnold Langer, s ponosom gledaju na ono što su postigli.

Danas

Moto Arnolda Langera, "prvo ljudi, a potom posao", i danas je korporativna filozofija u Kryolanu. Posebne želje šminkera, bile su, i još uvijek su glavni prioritet - jednako važne kao povjerljivo rukovanje i osobni razgovor s kupcima i partnerima. "Ova nas je individualnost učinila velikim." Imajući na umu tu filozofiju, sin Wolfram Langer i unuci Sebastian i Dominik Langer, uključujući njihove obitelji, i dalje vode Kryolan. Čvrste temelje prati moderna vizija budućnosti - sa ciljem da njeguje zaostavštinu Arnolda Langera.