Pro savjeti

Dermacolor D31 + D32

Klasična upotreba

U našem asortimanu postoji mnogo multifunkcionalnih proizvoda. Dva proizvoda koja već imaju kultni status u našem asortimanu, dolaze iz kolekcije Dermacolor kamuflažnih krema. Dermacolor Camouflage kreme D31 i D32 su nijanse koje se pretežno koriste za korekcije boja, te su ključne za postizanje dojma realne kože tijekom postupka kozmetičke kamuflaže. Korektivne boje u make-upu osmišljene su kako bi nadomjestile odsutnost tonova koji bi se trebali pojaviti 'prirodno' u koži. Kada se pravilno koriste, mogu učinkovito uravnotežiti pojavu diskoloracije, bilo da je to odsutnost pigmenta, kao što je to slučaj kod vitiliga ili nekih ožiljkastih tkiva ili hiperpigmentacija poput melazme ili jednostavno tamnih podočnjaka.



D31 je tamna boja narandže i predstavlja boju dubokog melanina koji je prisutan u svim tonovima kože svih etničkih skupina. Melanin je kožni pigment koji kontrolira dubinu boje našeg tena, što je više melanina, vizualni izgled kože, očiju i kose je tamniji. Zbog toga ljudi s tamnijim tonovima kože obično imaju tamnu kosu i oči, a oni sa svjetlijom kožom, svijetle oči i kosu.



D32 je losos ružičasti ton koji pomaže vizuelno predstaviti pojavu krvi u našem tenu, a također može učinkovito pomoći u ispravljanju promjena boje tena. D32 obično bolje djeluje kada se koristi kao korektor za svjetlije nijanse kože jer sadrže manje melanina i obično imaju ružičastiji podton, dok je D31 učinkovitiji u ispravljanju onih s bogatim ili tamnim tonom kože kako bi pomogao uravnotežiti razinu melanina. Dermacolor Camouflage Creme je učinkovit u prikrivanju ove vrste promjene boje kože zbog razine pigmenta koji je koncentriran u jedinstvenu formulu. Dermacolor ima u prosjeku 40-50% pigmenta pa je na samom vrhu kad se radi o podlogama s potpunim pokrivanjem, što je neophodno za postizanje učinkovite i dugotrajne kamuflažne šminke.

Višenamjenska alternativa

Ove jedinstvene boje ne koriste se samo za kozmetičku kamuflažu, već zapravo mogu pomoći u postizanju prekrasnih efekata u ''beauty'', modnom, kazališnom i SFX make-upu. Nedavno su D31 i D32 korišteni u našem najnovijem make-up trend looku za proljeće ljeto 2020, ‘Beach Break’, kao zapanjujuće krem rumenilo. Svježi obrazi na prirodnoj goloj koži beauty su simbol kulture plaže, kao ključnog elementa ovosezonskih trendova. Kontura je out, a boja se vraća u modu. Bogato nanesemo pigment dubokih tonova lososa, poput D32 ili živopisnih koraljnih nijansi, sličnih tonovima u D31, usredotočujemo pigment prvenstveno na jagodice obraza, a četkom se vraćamo po jagodičnoj kosti i ostavljamo nanos boje u mješavini koja podsjeća na zalazak sunca iznad oceana. Ključ za postizanje ovog toplog rumenila je da bude mat! Zbog toga je Dermacolor Camouflage Creme bio savršen izbor. Kompleksna formula, uključujući pigmente i voskove, ima mat površinu. Jednake količine D31 i D32 pomiješane su zajedno kako bi stvorile savršenu nijansu za postavljanje novog trenda, slobodno su, opušteno nanesene, naglašavajući ten kojeg je pomilovalo sunce, slaveći radosnu maglicu ljetnih dana i odajući počast kulturi koja predstavlja slobodan stil.

Ovo je samo par načina koji pokazuju kako ove dvije boje postižu višestruke efekte u make-upu.