Pro savjeti

Najčešće pogreške kod nanošenja rumenila i kako ih izbjeći

Koje su tipične greške prilikom nanošenja rumenila? Objašnjavamo najčešće zamke i kako ih možete izbeći.

Greška kod nanošenja rumenila br.1: tip kože/struktura lica

Kada je u pitanju pravilno nanošenje rumenila, često čujete savet da se pre nanošenja nasmešite. Proizvod se zatim nanosi na zaobljeni deo obraza - na najviše tačke. Međutim, ova tehnika obično deluje samo na vrlo mladoj, uravnoteženoj koži. Fine linije ili bore se ovom metodom više naglašavaju nego prikrivaju. Osim toga, ovisno o strukturi kostiju, obrazi nakon osmeha lagano padaju - čak i kod vrlo mladih žena i muškaraca - što dovodi do toga da se rumenilo stavlja prenisko ili čak gotovo uz usta. Bolje je našminkati lice u opuštenoj, prirodnoj pozi. Pronađite jagodične kosti tako što ćete pronaći bočnu liniju od zjenice do najviše tačke obraza.

Greška kod nanošenja rumenila br.2: pozicija

Rumenilo postavljeno previsoko ili previsoko iznad obraza je greška broj 2. Ovaj promašaj uzrokuje da lice gubi definiciju. Rezultat je da se fokus skreće sa očiju, a šminka ne izgleda kohezivno. Održavanje zamišljenog trokuta direktno ispod oka, bez šminke je ključno. Izuzetak mogu biti proizvodi u bojama određene boje kože.

Greška kod nanošenja rumenila br.3: konzistencija

Česta greška je korištenje proizvoda koji ne odgovara vašem tipu kože. Puderasta rumenila ne laskaju suvoj ili zreloj koži, jer se puder taloži u finim linijama ili borama. U tom slučaju se preporučuju kremasti proizvodi. Reflektirajuće ili svetlucave tonove rumenila treba izbegavati na vrlo strukturiranim teksturiranim površinama kože, jer oni još više ističu strukturu. U ovom slučaju prikladniji su mat proizvodi.

Greška kod nanošenja rumenila br.4: veličina četkice

Četkice koje su prevelike ili premale za obraze ne dozvoljavaju savršeno nanošenje rumenila. Prevelie četkice i često dovode do problema nanošenja rumenila previše visoko ili previše nisko, što negativno utiče na ukupnu ravnotežu lica. Četkice koje su premale stvaraju vidljivu teksturu pri pokušaju blendanja. Za optimalno blendanje prikladna je četka srednje veličine, mekana, zakrivljena i blago sužena. Posebno preporučujemo Blue Master Contoured Blusher Brush i Blue Master Complexion Blending Brush.

Greška kod nanošenja rumenila br.5: boja

Pogrešna boja za vaš ton kože je greška broj 5. U ovom blog članku, objašnjavamo vam kako da odredite ton vaše kože i koje boje joj tačno odgovaraju.