Pro savjeti

Trikovi kod šminkanja očiju Q&A

Pitali smo naše stručnjake diljem svijeta i za vas prikupili neke zanimljive trikove za šminkanje očiju.

Kako izbjeći nakupljanje šminke na kapcima?



Prvi savjet je da uvijek koristite bazu za sjene Baza za sjene za oči prije nanošenja sjene. Alternativa tome bi bila da sjenu nanosite na proizvod koji je na bazi silikona, kakav je npr HD Cream Liner tako će i jedno i drugo trajati duže. Silikon zaključa pigment i zatim se fiksira. Kremasti proizvodi na bazi silikona su vrlo fleksibilni, tako da se mogu kretati skupa s okom bez ispuštanja pigmenta iz sjenila. Također čini šminku za oči otpornom na dodir i vodu.

Kako pojačati pigment neke sjene?



Naš savjet je da nanosite šminku u slojevima, da nanesete Supracolor u sličnoj boji ispod sjene, a zatim sjenu Supracolor 8 ml. To će intenzivirati boju i produžiti joj trajnost jer funkcioniše kao prajmer. Supracolor 8 ml je proizvod koji je vrlo pigmentovan, a dostupan je u jako puno nijansi. Drugi savjet je da nanesete sjenu preko HD Cream Liner (snow). Bijela baza će učiniti da se boja sjene zaista istakne.

Koji je pravi način da se postave umjetne trepavice?



Savjet naših pro šminkera je da najprije nanesete sloj maskare na svoje trepavice. To pomaže u stapanju prirodnih i umjetnih trepavica i sprečava pretjerano nanošenje maskare na umjetne trepavice. Izmjerite trepavice prema svom obliku očiju i odrežite višak. Nanesite Pro ljepilo za trepavice 15 g i pustite da postane malo ljepljivo prije nanošenja trepavica. Kada stavljate umjetne trepavice, počnite od sredine prema vanjskom kutu kako biste bili sigurni da trepavice savršeno prianjaju i da su udobne tijekom nošenja.

Kako nanijeti šljokice na oči?



Multi Gel Primer 50 ml je odličan proizvod za lijepljenje šljokica. Nanesite vrlo malu količinu na kapak i koristite istu pljosnatu četkicu da uzmete glitter. Zatim tapkajte šljokice preko Multi Gel Primer 50 ml na očima. Imajte na umu da ga utapkate, a ne blendate jer ćete podići glitter, a može vam pasti i na kožu ispod. Za intenzivan izgled, preporučljivo je pripremiti oko prije nanošenja pudera. To sprječava da se šljokice koje padaju zalijepe za kožu ispod očiju.

Kako popraviti liniju tuša koju ste pogrešno povukli?



Najprije, sačekajte koju minutu prije popravljanja bilo kakvih grešaka s tušem za oči, jer bi Vam to moglo upropastiti cijeli izgled. Za popravljanje manjih grešaka preporučujemo vrlo efektivni Korektor za šminku korektor u olovci. Make-up Blend i Premium četkica za obrve su odlični za popravke i ispravljanje linije.

Kako popraviti tehniku blendanja sjene?



Izgradnja boja od svijetle do tamne pomaže pri blendanju sjenila. Same boje pomažu kod dojma prijelaza boja. Meke, pri vrhu sužene četkice također su od velike pomoći. Raspršuju fine pigmente sjenila i ubrzavaju vrijeme blendanja.

Kako se konturiše oko?



Korištenje tamnijih tonova sjenila u liniji pregiba kapka će konturirati vaš make-up na očima. Preporučljivo je prvo početi sa svjetlijim tonom, a zatim postupno dodavati tamnije tonove u pregib. Blendanje suženom, kupolastom četkicom naprijed-nazad kroz očnu duplju pomoći će u gradnji postepenog pigmenta na oku i kosti obrve. Nakon što ste nanijeli sve boje, upotrijebite čistu četku za blendanje. To će spriječiti dodavanje više boje i omekšati nanošenje kako bi se postigao ombré efekt boja.

Kako mogu vizuelno povećati oči?



Stavite hajlajt nijansu na uglove očiju Glamour Glow ili Sedefasta sjena za oči koja otvara oko i čini ga većim. Za uljepšavanje šminke za oči, uvijek nanesite svjetlije boje na unutarnje kutove i nanesite najtamniju boju na vanjski kut i liniju pregiba. Također je preporučljivo izbjegavati konturiranje oka ili varati konturu tako da je nanesete iznad prirodnog pregiba kapka kako biste lakše otvorili područje oko očiju.